Idén először vett részt a kiskunmajsai testület ülésén Lendér Julianna képviselő asszony (PSZM). Kisebb szenzációt keltett megjelenése, ugyanis utoljára 2013. október 16-án volt testületi ülésen, pontosan 155 nappal a tegnap megtartott rendkívüli ülés előtt.

Ezt megelőzően, március 5-én lemondásra szólította fel Lendér Juliannát Faludi Tamás polgármester (EKE-KVSZ), mivel a tavalyi évben 20 ülésből 16-ról hiányzott, a 2011-13-as teljes években a testületi ülések több mint felén nem volt jelen, 60 ülésből 33-on. A következő héten lapunk print számában reagált Faludi Tamás felszólítására Lendér Julianna, nyílt levelében a vörös hering technikát alkalmazva: nem azt fejtette ki, miért nem látja el a választók által rátestált feladatát, hanem Faludi Tamás polgármesteri teljesítményét elemezte ki azzal a végkövetkeztetéssel, hogy inkább neki kellene lemondania.

Ezen a héten ismételten arra kérte Faludi Tamás print számunkban megjelent válaszlevelében Lendér Juliannát, hogy mondjon le mandátumáról, s mivel az elvégzett munka mennyisége nem áll arányban a havi bruttó 112 ezer forintos tiszteletdíjával, képviselői díjazását a továbbiakban ne vegye fel, a munka nélkül felvett összeget pedig utalja át valamelyik civil szervezetnek.

A ciklus során egyébként nem ez a mostani volt a képviselő-asszony leghosszabb összefüggő hiányzása: a március ötödikei testületi ülésre készült kimutatás szerint 2013. február 27. és 2013. október 16. között 231 napon keresztül nem vett részt testületi ülésen Lendér Julianna.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Először mondták ki testületi ülésen az adómutyi összetételt

Next post

Bács-Kiskunba került az év orvosa díj