Mindkét szoba mennyezete leomlott abban a házban, amelyhez péntek reggel vonultak ki a majsai és a csólyospálosi önkéntes és a halasi hivatásos tűzoltók.

A tüzet egy fatüzelésű kályha okozhatta, amit a tulajdonos azért állított be a négy éve üresen álló házba, mivel tavaszra el kellett készülnie a felújítással. A munkálatoknak most kezdtek neki, a száradó aljzatbeton miatt kellett meleget biztosítani.

Péntek reggel hét óra tájban zörgették meg a gyerekek a szemben lakó tulajdonos redőnyét: Tessék gyorsan kijönni, ég a ház! A tulajdonos azonnal átrohant az úttest túloldalán lévő házba, majd amikor látta, hogy nagy a baj, azonnal hívta a tűzoltókat. A majsai egység körülbelül negyed nyolcra érkezett meg az Ady Endre utcába, s azonnal elkezdték a tüzet oltani.

Az oltással viszonylag hamar végeztek a tűzoltók, így a ház megmaradt, azonban a benne lévő két szoba teljesen kiégett.

Fotó: Dabis Tibor

A tüzet valószínűleg az okozhatta, hogy a kémény mellett lévő gerenda túlforrósodott majd meggyulladt, majd ahogy a majsai tűzoltók Facebook oldalukon leírták, a gerenda “oxigén hiányában lassan izzott, parázslott, tartó szerepét elvesztette, így leszakadt a mennyezet”.

Fotó: Dabis Tibor

Szerencsére személyi sérülés nem történt, s ha az eredeti terveknél jelentősen nagyobb ráfordítással, de a ház is megmenthető.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Ilyen zárásra még a zenekar sem számított

Next post

Na ezért nem vettem a héten lottót