Délután háromkor ott hagytuk abba, ha lesz még kedvünk, még jelentkezünk. Hát baromira nincs, azt elárulhatom, de ha már a munka ünnepét végig gályáztuk, akkor ne a merevlemezen porosodjanak a képek.

Lassan-lassan aztán szállingóztak a népek, a Barabonto fellépésén már egész szépen voltak, és valamiféle hangulat is kezdett kialakulni, ami legalább annyira volt köszönhető érdekes zenéjüknek, mint színpadi megjelenésüknek: a franc se tudja miért, de mindig a szépség és a szörnyeteg ugrott be róluk:

És még egy:

Utánuk a Mayossa következett, és akkorra már jó ötszázan is kint lehettek a piactéren, a színpad előtti rész teljesen megtelt. Nokta Gáborékat a Zűrös Zenekar kísérte (azt hiszem), de a lényeg, hogy ők is egy full élő fellépést toltak a közönség legnagyobb örömére. Fotót erről a Facebookra tettünk fel, itt van, illetve itt meg a teljes album. Plusz még egy ráadás alább:

Később kiderült – jóval később, mert a Mayossáról átugrottunk, ahogy manapság azt trendi mondani, egy szomszédos fejlődő településre, de erről majd holnap -, hogy ezen a napon a kiskunmajsai Mayossa volt a legnépszerűbb fellépő, mert amikor visszaértünk, már a Láma Dalai játszott nagyjából a délutáni létszámú közönség előtt. Nem nagyon zavartatták magukat, nyomták a fúvósokkal felturbózott funkos dolgaikat, jó volt. És ennyi volt.

Az első városi majális érdekes kísérlet volt az új helyszínen, amiből, ha folytatódik jövőre, akár még hagyomány is válhat.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

A Nyárköszöntő Fesztivál idején nyílik meg a Béke téri játszótér

Next post

Nincs majsai a legjobb borok között