Május végére elkészül a múzeum új szárnyaként a foglalkoztató terem, ahol a Paizs Éva gyűjtemény kap majd helyet. Szeptember a majsai oktatás 250 éve kerül bemutatásra, illetve a megye legjelentősebb múzeumpedagógiai konferenciája is Kiskunmajsán kerül megrendezésre.

Májusban kész, júniusban már kiállításra kerül a Konecsni György Kulturális Központ Iskola utcai múzeumának most épülő foglalkoztató termében a Paizs Éva gyűjtemény.. – Az építkezés befejezését követően a múzeum kiállító terében kerül sor idei első kiállításunkra a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum közreműködésével, erről éppen ma, kedden állapodtunk meg a félegyházi múzeummal. Szeptemberben újabb kiállítással várjuk vendégeinket, a 250 éves kiskunmajsai oktatás történetét fogjuk bemutatni – beszélt lapunknak terveiről az intézmény igazgatója, Tóth Viktor, aki arról is beszámolt: – Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy mi adhatunk helyet szeptember 23-án a Bács-Kiskun megyei múzeumpedagógiai konferenciának, ami a megye legjelentősebb szakmai találkozója.

A múzeumi tervekről annak kapcsán beszélgettünk Tóth Viktorral, hogy javában folyik a múzeum épületének bővítése, a homlokzat falazásával gyakorlatilag már elkészültek, pontosan kivehető, hogyan fog kapcsolódni a 36 négyzetméteres új foglalkoztató terem a régi épülethez.

– A napi munkánkat nem zavarja a beruházás, igaz, holnap (azaz szerdán – a szerk.) lesz kicserélve a foglalkoztató térbe nyíló nyílászáró. Az eddigi nagy ablakot és kicsi, szűk ajtót kis ablakra és nagyobb ajtóra cserélik – mesélt a felújítás hétköznapjairól a múzem munkatársa, Rácz Sándor múzeumpedagógus.

– A 18 millió forintos pályázatból megvalósuló fejlesztés egy 12 darabos foglalkoztatás sorozatból álló programhoz kapcsolódik – vette át a szót Tóth Viktor -, amelyek itt kerülnek majd megvalósításra. Ugyancsak itt lesz elhelyezve az egyik virtuális pontunk is – a másik a kiállító térben -, ahol hozzá lehet majd férni a helytörténeti gyűjteményünk digitalizált adatbázisához.

A foglalkoztató terem kialakítását az Ördögsziget Kft. végzi, a munkát nettó 7.399.248 forintos árajánlatukkal nyerték el a Majsa Építő Kft. (nettó 8.140.698.-Ft) és az Aqua-Áir Plus Kft. (nettó 7.817.223.-Ft) elől. A munkálatok befejezési határideje május 31.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Kiskunmajsai jegyzője lesz Jászszentlászlónak

Next post

Helyi oltalom alatt az ‘56-os Múzeum és az emlékkápolna