Az Élhető Kiskunmajsa októberi győzelmét követően igen rövid időn belül távoztak vagy távozni fognak a városból kulcspozícióban lévő szakemberek. A konkrét okokat meglehetősen nehéz felderíteni, hiszen senki sem akar beszélni távozása körülményeiről, de azért érdemes lenne azon elgondolkodni, mit nem tud Majsa nyújtani amiért ezek a szakemberek elmennek, s mit kellene ahhoz nyújtani, hogy maradjanak, min kellene változtatni?

Mint ismeretes, elsőként Tárai Éva jegyző állt fel, a választásokat követően nem sokkal távozott a majsai hivatal éléről, korábbi munkahelyére ment vissza dolgozni – annak ellenére, hogy fontolgatta Kiskunmajsára való visszaköltözését, végleges letelepedését.

Németh Péter, a majsai Projekt Iroda első embere állt fel másodikként és távozott Kiskunfélegyházára, miután településfejlesztési szakemberként felkérést kapott az újonnan megválasztott félegyházi polgármestertől az alakuló városfejlesztési iroda vezetésére. Amennyire tudni lehet, a Projekt Iroda egy szintén diplomás munkatársa is távozni fog hamarosan.

A sorban aztán Füstös Magdolna következett, aki tudomásunk szerint a szakmai háttérben nyújtott volna segítséget az Élhető Kiskunmajsának, ám a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás egykori munkaszervezet-vezetője igen-igen gyorsan követte Németh Pétert Kiskunfélegyházára szintén vezetői posztot kapva: aljegyző lesz február elsejétől a település hivatalában.

Ugyancsak február elsejétől távozik a Konecsni György Kulturális Központ éléről Tóth Viktor, aki Kecskeméten folytatja pályafutását a Nemzeti Művelődési Intézetben. Míg Tárai Évát és Németh Pétert nem különösebben próbálták maradásra bírni, Tóth Viktort már igen, sikertelenül.

És végül tudomásunk szerint távozni fog a Polgármesteri Hivatal egy osztályának vezetője is, aki pedig a megüresedett jegyzői álláshely egyik fő várományosa volt.

A legégetőbb kérdés persze annak a megválaszolása: a nagyobb város adta bővebb lehetőséggel élnek ezek a szakemberek, kvázi klasszikus agyelszívás a felelős a történtekért, vagy valami esetleg nagyon nem jól működik?

 

 

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Házkutatás, hamisítás- és korrupciógyanú: őrizetbe vették a gyergyószentmiklósi polgármestert

Next post

Felfüggesztették a gyergyói polgármestert