Szombaton kiosztották az Év Agrárembere díjat, aminek utolsó fordulójába is bekerült legnagyobb örömünkre Ábrahám-Fúrús András. (A jelölésről, s hogy mivel érdemelte ezt ki, olvassák el a héten még kapható nyomtatott Kunsági Hírlapot.)

Sajnos nem sikerült a bravúr, s nem Bandi bácsi kapta meg a fődíjat, de vigasztalódjunk: az első alkalommal kiosztott Év Agrárembere díj Bács-Kiskun megyébe került, Kujáni Lászlóné Cser Olgának, a Magyar Növényorvosi és Növényvédőmérnöki Kamara alelnökének ítélték.

“Üzenem, hogy ne féljünk a növényvédelemtől, mert gondos növényvédelem mellett egészséges táplálék kerül majd az asztalra.”

mondta a győztes a díjátadó gálán.

A díjazottak között még egy megyei szakember részesült elismerésben: Báics Ernő mélykúti gazdálkodó a kertészet kategóriát nyerte meg.

Az Év Agrárembere díj azt a célt szolgálja, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai – írják a verseny honlapján a díj alapítói, így Kiskunmajsa büszke lehet arra, hogy Ábrahám-Fúrús András révén a szélesebb szakma is találkozott a város és a Fúrús-kertészet nevével.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

A mentőhelikopter sem segíthetett: tragédia a baleset után

Next post

A TV2 is foglalkozik a bodoglári halálesettel