Az úttörő képviselő, aki elsőként mondta ki a kiskunmajsai testületben az adómutyi összetételt, Nyerges Benjamin volt. Előzőleg a hétfői vállalkozói fórumon már elhangzott, de akkor még nem nagyon lehetett tudni, miről van szó, az csak a ma esti ülésen derült ki a telekadó tárgyalásakor. A telekadó megfizetése körülbelül 4,2 millió forintos terhet jelentene a Jonathermál Zrt.-nek, ezt kompenzálná 3,5 millió forinttal az önkormányzat, amit a Sör-Fürdő Fesztivál megtámogatására adott volna. A hétfői vállalkozói fórumon elhangzottak szerint ez valószínűleg Faludi Tamás polgármester ajánlata lehetett, mivel a konferenciateremben megtartott első telekadós fórumot követően meghívták a Zrt. rendkívüli közgyűlésére is, erre a többi vállalkozótól független külön alkura utalhatott hétfőn Szikora Gyula, a Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Jonathermál visszautasította a támogatást, így azt már nem is tárgyalta mai ülésén a képviselő-testület, ahol Nyerges Benjamin mondta ki először képviselőként az adómutyi szóösszetételt.

Gratulálunk!

A testület egyébiránt nem vette figyelembe a vállalkozók hétfői szimpátia-szavazását, az építményadó felét ettől az évtől kezdődően eltörölték, de a vállalkozói igénynek nem tettek eleget: meghagyták 2013-ra a telekadót. Mi több, 2014-re se teljesen törölték el, az üdülőfalura érvényes marad.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Hatvanadik szülinapját ünnepelte a majsai bölcsőde

Next post

155 nap után ment ismét testületi ülésre a majsai képviselő asszony