Átfogó programmal akadályozná meg a Homokhátság vízvesztését a Kecskeméten létrejött  Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács

MTI – A Homokhátságot érinti leginkább a Magyarországon végbemenő éghajlatváltozás, ahol a talajvízszint csökkenése, a víz gazdasági és ökológiai célú hozzáférése egyre nagyobb gond. Erről Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszélt Kecskeméten, amikor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, a Csongrád Megyei Közgyűlés és a Pest Megyei Közgyűlés létrehozta a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanácsot. A fejlesztési tanács a Homokhátság vízutánpótlása érdekében végzett tevékenységet fogja koordinálni a három megyét érintő területen.

Bányai Gábor hangsúlyozta: a kormány november 16-án döntött arról, hogy 1,3 milliárd forint tervezési forrást biztosít a Homokhátság komplex vízgazdálkodásának, a terület akut problémáinak a megoldásához kapcsolódó tervek elkészítéséhez. Elindul a tervezőmunka, amelynek eredményeként az Európai Unió 2014-től kezdődő költségvetési ciklusában megnyitja a kaput egy jelentős, az itt élők életét alapvetően meghatározó program elindításához – fogalmazott Bányai Gábor.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Jogerős: börtönbüntetésre ítélték Kolompár Orbánt

Next post

Rendszerváltoztatók: 25 éves az MDF első vidéki fóruma