Egy örömteli kötelesség ma Pécsre szólított, így csak késő délután, de inkább kora este sikerült Bodoglárra kijutni. A traktorversenynek már vége volt, a falunap totálisan a tombola sorsolásra koncentrálódott. Rengeteg felajánlás érkezett, így jó sokáig elhúzódott a sorsolás, szegény Magyar Zoli, a Bodoglári Traktoros Egyesület elnöke, aki ebben az évben is magára vállalta a speaker szerepét, nem is bírta állva, térdelve, ülve húzta ki a számokat. Az elnyúló sorsolás annyiból jó volt, hogy sikerült legalább a pályáról néhány fotót készíteni, ahol idén rendezték meg először a versenyt.

Idén is ilyen emelős izén lengtek a zászlók, amit tavaly a verseny végén leengedtek, majd a zárásként közösen elénekelt Himnuszra még egyszer felemeltek. Idén se lehetett nagyon másként, és ha azt a pillanatot nem is sikerült lekapni (kb. Jánosházáról), viszont a zászlókat a Nap előtt igen.

Magyar Zoli a verseny előtt azt mondta, jó homokos lesz az új pálya, és tényleg:

Volt csikós bemutató csak úgy, versenyen kívül, amíg a felnőttek tomboláztak, közben a srácok valakit nagyon elkaptak a pisztolyokkal.

Közben gőzerővel sorsolták a tombolát. Több tombolavásárlási taktikát figyeltünk meg: voltak, akik különböző tömbökből állították össze készletüket, mások egész tömböket vásároltak. Mindkét stratégia sikeres lehet, a főnyereményt azonban az utóbbival vitték el.

Még egy tombolás fotó:

És akkor elérkeztek a főnyeremények. A harmadik díj egy kenyérdagasztó gépezet volt, amiért egy Betti nevű lány ment ki, de mintha nem ő nyerte volna, csak átvette (ha nem így volt, a kommentben javítsanak ki):

A második díj egy kecske volt, ami csak a második húzásra talált gazdára, mert az első nyertes nem vette át. A következő szám kihúzása után a kissrác ment ki érte:

És akkor következett a főnyeremény, az 50-es MTZ traktor. Ehhez már Magyar Zoli is felállt, úgy húzta ki a rózsaszín repülős akárhanyas számot. A szám már teljesen lényegtelen volt, mert Feró Sándor az egész tömbös taktikát választotta, így amikor kimondták, hogy rózsaszín, meg repülős, akkor már tudta, hogy ő nyert. Így mondta be a nyertes szelvényt Magyar Zoltán:

És így örült a traktornak Feró Sándor:

Miután átadták neki a nyereményét is be is durrantották, hogy lássa, valóban működik a gép, rögtön ki is próbálta:

Ennyi volt a tombola, aki ott volt, jól érezte magát a hangulatos sorsoláson. Az est további részében mulatós élő koncert volt, majd nagyjából a cikk megjelenésekor lehet a tűzijáték, ami után buli hajnalig, vagy ameddig bírják.

 

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Idén is lesz Virágosabb Kiskunmajsáért verseny

Next post

A szanki meggykirálynő a Miss World Hungary legszebbjei között!