A Magyar Református Egyház egy 2086 négyzetméteres építési telket vásárol Kiskunmajsán. A Tó ABC-hez közeli telken a fogyatékos személyek nappali intézményét akarják felépíteni. Információnk szerint a város 4 millió forintért eladja a telket, ahol felépülhet az új szociális intézmény.

 – A huszonnégy fő befogadásra alkalmas nappali intézmény tervei már elkészültek – tudtuk meg Halász Sándornétól, a kiskunmajsai Orgona Református Egyesített Szociális Intézmény vezetőjétől, aki elmondta, hogy a jelenlegi alkalmazottak közül kerülhetnek majd ki az új tagintézmény dolgozói, esetleg egy-két új munkaerő felvételére lehet számítani.

A beruházó, a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda közel 50 millió forintot nyert a kiskunmajsai intézményének kialakítására és a támogató szolgálat bővítésére a DAOP-4.1.3/A-11. pályázat keretében.

Kiskunmajsán korábban kérdőíves felmérést is végeztek, mekkora nappali intézményre volna igény. A leendő majsai  otthon három csoportjában,  3 éves kortól foglalkoznak a fogyatékosokkal.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Szíven lőtte a kutyát a majsai öregúr: zavarta az ugatás

Next post

Európa szegényei között Bács-Kiskun is