Kötelezné az önkormányzat a külterületi utak használóit a helyreállításra. Mivel Kiskunmajsa környékén rengeteg külterületi út található jelentős hosszúságban, az önkormányzat lehetőségei végesek azok karbantartására.

Nagy problémát szokott jelenteni egy feszesebb munkavégzés a külterületi utak minőségében, egy-egy komolyabb fakitermelési munkálat, állatszállítás pillanatok alatt tönkre tudja tenni még a frissen karbantartott külterületi utakat is. Szekeres Béla alpolgármester elmondása szerint ennek egyik lehetséges megoldása az lehetne, ha az önkormányzat rendeletben kötelezné az úthasználókat, hogy ilyen esetekben tegyék maguk után rendbe ezeket a külterületi utakat.

Más irányból is megoldást keres az önkormányzat a külterületi utak karbantartására. Igyekeznek a karbantartást megtervezni, prioritási sorrendet állítanak fel: – A legfontosabbak a tanyákhoz vezető főutak, elsőként ezek karbantartását kell elvégezni – mondta Szekeres Béla, hozzátéve: – A gréder már megkezdte a munkát Bodoglár és Tajó körzetében, illetve belső Kígyósnál.

A technikai felszereltségen is javítana a kiskunmajsai városvezetés. Pályázati lehetőség segítségével szereznének be modernebb technikát a jelenlegi gréder helyett, erre talán lehetőség is lesz – legalábbis ez derült ki Lezsák Sándor országgyűlési képviselő március elején, Kiskunmajsán megtartott polgármesteri találkozóján, melyen a választókörzet polgármesterei vettek részt.

Ezeket a találkozókat Lezsák Sándor negyedévente rendezi meg mindig más helyszínen, mindig más központi témával. Erről már a kiskunmajsai polgármester, Ábrahám-Fúrús András beszélt, külön kiemelve, hogy a március 5-én megrendezett majsai találkozó központi témája pont a térség külterületi útjainak állapota volt.

A választókerület polgármesterei állami támogatást szeretnének ennek az örökös problémának a megoldásához, vagy minimum kezeléséhez. Ábrahám-Fúrús András két polgármesteri javaslatról is beszámolt. Az egyik megoldás az lehetne, ha az állam legalább a főbb külterületi utak szilárd burkolattal való bevonását támogatná, a másik az, ha a pályázati rendszeren belül lehetőség lenne a technika fejlesztésére, a gépbeszerzésre.

Az elképzelések pozitív visszhangra találtak mind Lezsák Sándornál, mint a szintén jelen lévő Palich Etelka helyettes államtitkárnál.

No Comment

Minden vélemény számít!

volan
Previous post

DAKK: Megszűnt a Volán

Next post

Demjén Rózsi, Csík Zenekar: idén már lesz Sör-Fürdő Fesztivál!