Talán épp a kiskunmajsai férfi volt az utolsó halálra ítélt. Kegyelmet kapott, életfogytiglanra változtatott büntetéséből húsz év múlva feltételesen szabadult. A büntetéséből tíz év maradt hátra, ha az előzetes letartóztatásban lévő férfit ismét elítélik, ezt is le kell ülnie  – adta hírül a Kecskeméti Hírhatár.
A kecskeméti online lap úgy tudja, hogy a kiskunmajsai férfit még 1989-ben ítélték halálra a Dunántúlon, mert sorkatonaként meggyilkolta egy feljebbvalója lányát. Az akasztás elmaradt mert kegyelmet kapott a köztársasági elnöktől, büntetését életfogytiglanra változtatták. Ez akkor még nem tényleges életfogytiglant jelentett, hanem harminc év börtönbüntetést, amelyből csak 20 évet töltött le, mert jó magaviselete miatt 2009-ben feltételesen szabadlábra helyezték – azaz, ha 2019-ig újabb bűncselekmény elkövetése miatt elítélik, a maradék 10 év büntetést is le kell ülnie.
A kiskunmajsai férfit a közelmúltban sorozatlopások gyanújával őrizetbe vették a kiskunhalasi rendőrök. A Kecskeméti Hírhatár úgy tudja, a férfi előzetes letartóztatásban van, a gyanú szerint egy fiatalkorú társa is volt a bűncselekmények elkövetésében.
Amennyiben vádat emelnének ellene és elítélné a bíróság, várhatóan 1-3 évet kapna a mostani bűncselekmények miatt. A bűnösség megállapításával azonban a maradék 10 évet is le kellene majd ülnie, így a kiskunmajsai férfi esetében jóval nagyobb a tét…

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Tizenkét éve várjuk! Újra levetkőzik a még csak 65 éves Zalatnay Cini!

Next post

Paradicsomdobálással ünnepeltek Jászszentlászlón