Több, mint 200 kézműves és termelő érkezik Kiskunhalasra már 7. éve március 15-én, hogy létrehozzunk közösen egy igazi magyar vásárt, a régi nagy vásárok mintájára.
A rendezvény célja a magyar kézműves és termelők által készített termékek népszerűsítése az országba beözönlő külföldi áruk tömegével szemben.
A vásárban helypénzt nem szedünk, cserébe minőségi magyar árukat engedünk csak be. A helyi fellépőink elhivatottságból szerepelnek, a felmerülő költségeket (plakát, szórólap, szemétszállítás, stb.) a bejövő adományokból finanszírozzuk, így szerény költségvetéssel rendelkezünk.
Ennek ellenére, vagy talán pont ezért, a rendezvény országos viszonylatban az elsők között van. Jó a hangulat, a zsűrizett, neves kézműveseink is visszajárnak hozzánk.

Érkezik őstermelő, kistermelő, fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, dobkészítő, kékfestős, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő,tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, hangszerkészítő, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestők, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás, valamint jó vásárhoz illően étel – ital is lesz bőven.

Az egész napos gyermek programok és örömzenészek mellett a színpadon tárogatós, citerazenekar, népdalkör, néptáncosok is fellépnek, emellett lesz baranta bemutató, valamint az egri Kurul Dobosok egy órás koncertet adnak.

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Hazatalálás Baráti Kör

További képek:

2 Comments

  1. Simoné
    már 9, 2015 at 12:54 — Válasz

    És a pontos hejszin?

Minden vélemény számít!

Previous post

Nem fért át a teherautó alatt

Next post

Majsai figyelmesség: nőnapi virággal kedveskedtek a rendőrök