Farkas Zoltán, a Kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója igazgató dicséret helyett szép szavakkal és gondolatokkal gratulált a Musicalek éjszakája dózsás alkotóinak. Gondolatait a középiskola Facebook oldalán adta közre:

A szombati Musicalek éjszakája előadás óta töröm a fejem, hogy mi lehetett a kirobbanó siker oka? A függöny legördülése után ismerősök, ismeretlenek együtt örültek a sikernek és idézték fel újra a dalokat, a táncokat, a műsor szinte minden mozzanatát. Mindenki egy kicsit más lett: nem csak a szereplők érezték az alkotás boldogsággal határos örömét, hanem mi nézők is. Kerestük a szavakat a gratulációhoz, egy ideig próbáltuk vigasztalni a feszültséget zokogással levezetőket…

Mi a titok? Mi Martinnak, ennek a harmadikos középiskolás rendezőnek és a többi fiatalnak a titka? Hogy tudják megmozgatni az egész várost? A szép dalok, látványos díszletek, fergeteges táncok jelentik a garanciát? Azt hiszem ennél sokkal többről van szó.

Ezek a fiatalok megtalálták az igazi művészi alkotás titkát: fölfedezni az emberben a jó, a szép közös teremtő képességét, erejét. Átérezték, hogy mit jelent mindezt átadni és ezért a legnagyobb alázattal, odaadó, tiszta lélekkel megtenni mindent, a maximumra törekvés izzásában akár „szétégve” a próbákon, az előadáson szereplőként, rendezőként, technikusként, segítőként.

Ennek a sodrását, kisugárzását érezhettük a premieren valamennyien. Ezen a szinten egyszerűen közhelyként hathatna a társulat magját adó dózsás diákoknak, kollégáknak egy igazgatói dicséret. Azt mondom inkább: csak így tovább, küldetésetek van…

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Vissza a hétköznapokba: vádemelési javaslat ittas vezetők ellen

Next post

Deményi Ernő az újabb polgármester-jelölt