Mivel mással kezdődhetne 2015 Kiskunmajsán, mint az év egyik legjelentősebb kulturális teljesítményével, a 2014-et záró karácsonyi hangversennyel. A már árusítóhelyeken lévő első lapszámunkban természetesen ezen kívül is sok érdekesség található (csak egyet mondunk: a Majsára képzelt szálló részletezése), de a hangsúly a fúvószenekari koncerten van. A cikkben Bozóki János, a zenekar vezetője meséli el, miért így lett a hangverseny lezárva, s a műhelytitkokon kívül arról is szó esik, milyen szakmai megmérettetésre készülnek ebben az évben.

Harsognak a tubások

A tavalyi koncerthez képest megint módosult egy kicsit a zenekar elhelyezése, a tubások kicsit beljebb kerültek a színpadon. A zenekar évről-évre kísérletezik a hangzással.

Elárvulva

A színpad oldalában árválkodó zongora a koncert idején tele van hangszerbőröndökkel, táskákkal, sajátos hangulatot varázsolva a félhomályba.

 Pihenő

A fotózás a súgólyukból egy apró kis részlet, ami nem a koncert része, viszont tökéletesen alkalmas lehet egy apró mosolyra, pihenére.

Boglárka drágánk

Egyedül a két függöny közt a színpad sarkánál Tóth Boglárka, aki zongorán szokta segíteni a zenekari hangzást. Bozóki János nagyon szeret vele dolgozni, így a karácsonyi hangversenyekre rendszeresen őt hívják.

Stage pass

A függöny mögötti világ, mint mindenütt, közel sem olyan fényes és csillogó mint a színpad. Ha a színpad a mosolyé, akkor a stage pass a verítéké.

Fuvola fuvallat

A zenekari árokból nézve így játszott hangszerén Szikora Andrea

Dübörgő dobok

A mennydörgést ebben az évben is Abonyi Attila hozta, aki ütőegyüttesével is fellépett külön műsorszámban a hangversenyen

Trombita 1.

A trombitások pihenő közben

Trombita 2.

A trombitások munka közben

El-Indulónk

A hangverseny leg-leg-leg-leg-legutolsó darabja

After Party

Amíg a zenekar állt, addig a közönség (nagy része) is

No Comment

Minden vélemény számít!

majsajaras
Previous post

Utál Földhivatalba járni? Ma tuti jó napja van

Next post

A gyerekek verték reggel a redőnyt: Tessék jönni, ég a ház!