November 11-én a a HVG írt cikket a győri Krúdy Gyula Gimnázium kálváriája kapcsán azokról a középiskolákról, melyeknek gimnáziumi képzését a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz átkerülve a vonatkozó jogszabályok szerint a megszűnés fenyegette.

Ez nem kis zavart okozott a középiskolákban, hiszen már megkezdődött a jövő évi beiskolázásra történő felkészülés, az intézmények közzétették a jövőre indítani kívánt képzéseiket – ahogy a kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium és Szakközépiskola is.

A cikk megjelenését követően körülbelül 10 napba tellett, míg tisztázódott: a kiskunmajsai középiskola a már meghirdetett képzéseket indíthatja a következő tanévben, s az eddigi gyakorlatnak megfelelően most is három osztályba jelentkezhetnek az általános iskolákban végzős diákok – mi több, ebben az évben útjára indítják a szakgimnáziumi képzést is.

A majsai középiskola a már meghirdetett beiskolázási tudnivalók változatlanságáról, és az új képzési formáról közleményt adott ki:

Közlemény

A médiumokban megjelent álhírekkel szemben – a jelenleg is 150 millió forintból felújítás alatt álló – Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2016 szeptemberétől – a fenntartó jóváhagyásával – a következő meghirdetett képzések indulnak:
GIMNÁZIUM
– 4 évfolyamos gimnáziumi osztály (idegen nyelv, humán, reál szakterületeken emelt óraszám)
– 4 évfolyamos gimnáziumi osztály – média tanulmányi terület
SZAKGIMNÁZIUM (korábbi nevén szakközépiskola)
– Turisztika ágazat 4+1 évfolyamos képzés (turisztikai referens, idegenvezető)
– Informatika ágazat 4+1 évfolyamos képzés (számítógépes rendszerkarbantartó, rendszergazda)
November 26-án és december 3-án 8 órától nyílt napra szertettel várjuk a nyolcadikosokat és szüleiket. Keressék tájékoztatónkat!
Mottónk: „Minőség az oktatásban, hagyomány a nevelésben”

A középiskola igazgatósága

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Sándor megint költő lett

Next post

Mezőgazdasági üzem Kiskunmajsán