Elképesztő, hogy kilencedikes létünkre eljutottunk az ország egyik legnagyobb középiskolai filmfesztiváljára, ahol a magyar filmművészet kiemelkedő alkotóival tudtunk együtt tölteni egy hétvégét.

Az első nap Geszti Péter köszöntött bennünket, aki beavatott a reklámszakma rejtelmeibe, majd közösen reklámfilmet készíthettünk vele.
Másnap Pogány Judit színésznővel beszélgettünk: színházról, filmekről. Közvetlen stílusával mesélt nekünk az életéről valamint színészi pályafutásáról, némi rábeszélés után hallhattuk a kis Vuk hangját is. 🙂

 A szemle további részében zajlottak a filmvetítések. A fesztiválra 64 alkotás érkezett, amelyeket nem akárhogy nézhettünk meg: Sas István reklámszakember, Boldizsár András operatőr és Salamon András filmrendező segítségével elemeztük a legjobb pályaműveket, köztük a miénket is. 🙂

Salamon András – aki a filmünket elemezte – azt vette észre, hogy mekkora energia és szabadság tört fel a csapatból, s értékelésében még azt is elmondta, mennyire ritka az olyan közösség, aki képes ilyen szinten együttműködni, és létrehozni egy tömör mondanivalójú kisfilmet. Miután az összes zsűritag külön kiemelte, hogy mennyire tetszett a filmünk, a zsűri fővédnöke, Jancsó Miklós értetlenkedve fordul hátra: „A Maradj dózsás nem kapott díjat???”

Reméljük, jövőre már nemcsak kiemelik a filmünket – aminek persze nagyon örültünk – hanem díjazzák is.
Egyelőre viszont csak mi díjazunk,  a Dózsa György Gimnázium Szülői Munkaközösségét, akiknek támogatása nélkül az út nem jöhetett volna létre.

Jó volt ez a három nap (csak rövid). Nagyon sokat tanulhattunk a szakmabeliektől, töménytelen információval gazdagodtunk, és kétség nem férhet hozzá: hónapokig fogunk táplálkozni az itt szerzett élményekből!

Dózsa György Gimnázium Kiskunmajsa, 9.c
(Fotó: mta.hu, Gordon Eszter felvétele)

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Tiszteletbeli kanonok Majsa díszpolgára

Next post

Pályázat nélkül toltak háromszázezret a fúvószenekar alá