Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut turisztikai fejlesztési programokra a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban. Jó hír, hogy még ezen kívül is pályázhatnak a turizmussal foglalkozó vállalkozások kedvezményes hitelre, energetikai fejlesztésekre, de oktatási programokra is.

A turisztikai fejlesztésekre a 230 milliárd forintból 120 milliárdos keret jut magára a gazdaságfejlesztésre és innovációra (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program), 100 milliárd jut a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra, illetve a versenyképesség növelésére (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) és vidékfejlesztésre (Vidékfejlesztési Operatív Program) 10 milliárd forint a keret.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program forrásaira kis- és középvállalkozások pályázhatnak, például tematikus hálózatok (zarándok- és természetjáró utak) építhetők, természeti és kulturális örökséghelyszínek tehetők vonzóbbá, valamint egyik kiemelt terület a gyógyvízkutatás támogatása.

A fenntartható turizmus  Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az önkormányzatok a támogatottak, a vidékfejlesztési programban pedig a falusi turizmus szolgáltatói érdekeltek.

Az első turisztikai témájú pályázatok nyár elején várhatók.

(kormány.hu)

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Szép győzelem a kőrös ellen

Next post

Állati maradványok a zártkertekben