A hagyományoknak megfelelően a Majsa Napokon került sor a városi kitüntetések átadására. A kitüntető címeket a város vezetői adták át, Faludi Tamás polgármester, Fogl András alpolgármester, Abonyi Henrik alpolgármester és Váradiné Tóth Zsuzsanna jegyző.

A főtéren felállított nagyszínpadon Faludi Tamás polgármester köszöntötte a kitüntetések átadására összegyűlt majsai polgárokat, testvérvárosi delegációkat, majd Fogl András alpolgármester olvasta fel a képviselő-testület által Kozma Hubának ítélt díszpolgári cím alkalmából, Nyerges Benjamin által írt laudációt:

 Dr. Kozma Hubát nem lehet egy szóval meghatározni, “csapattárs a futballpályáról, edző a kispadról, tanár a gimnáziumból, irodalmár, publicista, történetíró, muzeológus, netán rendszerváltó forradalmár vagy reformer politikus, parlamenti képviselő, lokálpatrióta vagy kozmopolita polgár. Egy biztos, bárhogyan ismerjük is, városunk iránti elkötelezettsége, tenni akarása elvitathatatlan”.

“Fiatalkori nagy szerelmétől, a futballtól még a piarista gimnázium is csak 2 évig tudta távol tartani, a középiskola harmadik évétől hazatérve már a helyi Dózsában folytatta tanulmányait. Az érettségit követően magyar-történelem szakon szerzett egyetemi diplomát Szegeden. Nagy formátumú tanárai példaképekké váltak, akiket pedagógusi pályája során talán meg is haladott közösség- és nemzetépítésben, elmélyülő irodalomtörténeti kutatásban, az új ismeretek publikálásában.”

“Letette névjegyét a helyi színjátszás és a könyvklub megteremtésében, a helytörténet kutatás-írás területén. Az ő ismeretségének köszönhetően ékesítik városunkat litván szobrok.

Múzeumi igazgatósága alatt megfordult Majsán a nemzeti érzelmű művész elit jelentős része a határon innenről és túlról egyaránt. Pozitív értelemben tette ismerté településünk nevét szerte az országban. Politikai és baráti kapcsolatai révén több mint 20 állami vezető – miniszterelnök, házelnök, miniszterek, államtitkárok – látogattak el Kiskunmajsára. Hitelessége emberi tartásából fakad, hiszen – megint saját szavával élve – senki nem bírhatja rá, hogy segítsen haragudni az ellenségére. Bár nyugdíjas, most is azon dolgozik, hogy továbbvigye a településünket örök otthonul választó Pongrácz-fivérek örökségét.”

“Kozma Huba a városért kifejtett tevékenységéért az előző évben vehette át a  Majsáért díjat az adományozó Majsa Alapítványtól. Most ennél szélesebb körű elismerésként  a Képviselő-testület Kiskunmajsa Város Díszpolgára címet adományozza számára.”

 A díszpolgári címet Faludi Tamás polgármestertől vette át Kozma Huba.

A kiskunmajsai képviselő-testület Topolya volt polgármesterének, Bábi Attilának is díszpolgári címet adományozott a két testvérváros közötti együttműködés elismeréseként, hiszen 12 éves polgármestersége alatt jutott el Topolya és Kiskunmajsa oda, hogy az egyesületi szintű kapcsolatok után ma már több alkalommal is közös európai projektekre adnak be közösen pályázatokat.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

A meséből csoda, a csodából valóság, a valóságból csoda lett

Next post

Két évvel csúsznak a Timocco határidők