2013. január 26-án éves Közgyűlést tartott a Mayossa Hagyományőrző Egyesület. Ennek a hírnek talán nem is lenne akkora értéke, ha nem történtek volna az egyesületünk életére kiható nagyobb változások.

Magam 1995 óta, azaz a kezdetektől kísérhettem végig tevékenységünket. Mindig igyekeztem képviselni egy, az alapítók által kialakított értékrendet és hagyományokat, bár ez a tevékenységem hol örömöt, hol gondot okozott a mindenkori vezetőségnek. Talán ez így van rendjén. Hiszem, hogy a gondolati sokszínűség és egymás véleményének meghallgatása tette azzá a Mayossát, amivé mára vált.

Hivatalosan 2003-ban szavaztak bizalmat számomra az akkori tagok, és vehettem át az elnöki posztot. Nagy kihívásnak tekintettem az akkor már nyolcadik éve működő és fejlődő csapatunk irányítását. Célunk nem változott: a majsaiak által is egyre jobban elfogadott és népszerű magyar népi tánc továbbörökítése minél magasabb színvonalon.

Az elmúlt tíz év alatt, mivel annyira tehetséges táncosnak azért nem bizonyultam, és harminc fölött nem is úgy emelkedtek azok a lábak, megpróbáltam azon az oldalon erősíteni egyesületünket, amihez talán jobban értettem. Pályázatok írásával, közös összefogások szervezésével, székházunk karbantartásával és talán mások számára is hasznos életvezetési tanácsokkal támogattam a fiatalokat. Nem utolsó sorban pedig pénzügyileg igyekeztem rendben tartani egyesületünket. Tehettem mindezt azért, mert a kezdetektől fogva mellettem dolgozott Nokta Gábor, aki a művészeti irányítást vállalta magára. Olykor vehemens szakmai és vezetési vitáink közepette kezdtük megérteni és elfogadni egymás gondolatait. Így alakult ki a Mayossa utóbbi tíz évének duális vezetése. (Remélem, ezzel nem bántom meg a mindenkori elnökség sok-sok munkát végzett tagjait.)

Így negyvenen túl, három csodálatos gyermekkel és feleségemmel az asztal körül ülve, bevallom, már nem mindig az egyesületi teendők jelentették az elsődleges prioritást. Ez az egyesület azonban nagy örömömre a fejlődésben nem állt meg. Hosszú idő után, tavaly ismét utánpótláscsoportot fogadhattunk, és a következő években folyamatosan újabb és újabb csoportok érkeznek. Az egyesületem tehát egy olyan ember irányítását igényli, akinek lendülete „átragad” mindenkire. Ezért úgy döntöttem, hogy nem várom meg elnöki mandátumom lejártát, és átadom a vezetést.

Nagy örömömre, január végén a hatvanöt fős egyesület ötvenkettő megjelent tagja Nokta Gábort egyhangúlag megválasztotta a Mayossa Hagyományőrző Egyesület új elnökévé. Egyúttal új elnökséget is választottuk: Kató Gábor a Zűrös Zenekart, Kiss Zoltán a Kis-Mayossa Ifjúsági Táncegyüttest, Váradi Dániel a Mayossa Táncegyüttest, míg Répa Imre titkári pozícióban képvisel majd mindenkit.

Biztos vagyok abban, hogy a folytatás legalább olyan szép lesz, mint az eddigiek voltak. Fontos megjegyeznem, hogy szép hagyományunk, hogy a leköszönő vezetőkre továbbra is számíthat a csapat. Ezt a segítségemet magam is felajánlom. Kívánok mindenkinek további szép sikereket!

Tisztelettel:

Csuka Tibor leköszönő elnök

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Átadták az Iskola utcát

Next post

A helyszíni bírság le is dolgozható