Egy hete még happy volt minden a kiserdőben, ma reggelre már olyan volt, mintha az ukrán-orosz front vonult át volna rajta.

Balra: ilyen volt. Jobbra: ilyen lett

Balra: ilyen volt. Jobbra: ilyen lett

Az éjszakai szél itt is fákat tépett ki, körülbelül ott, ahol az IFA állt a lovas rendezvényen, most egy hatalmas nyár feküdt el megtörten. Az erdőbe szinte életveszélyes beljebb menni, mindenütt megdőlt fák, egyik fogja a másikat, de lehetetlen eldönteni, melyik melyiket.

A legnagyobb csapás a bevágást érte, nagyjából, ahol a majális óvoda volt a gyerekekkel.

 

Egy hatalmas nyár rádőlt a nagyfeszültségre, a nyomás és súly együttes ereje ketté roppantotta a betonból öntött villanytartó oszlopot, és még a vasoszlopot is elhajlította. A vezetékek a földön kúsznak, és bár nincs bennük áram, azért nem érdemes megfogdosni.

A bevágás két oldalába kidőlt, megdőlt fák sora, csatatér az egész. Hogy mikorra lesz helyreállítva, még nem lehet tudni. Két démászossal találkoztunk kint, ők csak a károkat mérték fel, azt mondták, nagyon durva a helyzet egy 25-30 kilométeres körön belül, a kollégáik alig hisznek a szemüknek a központban, milyen képeket küldenek be a felmérésről.

És bónuszként még egy kép. Az Aranyban készült az udvaron, a tanári épületére dőlt rá a gyökerestől kitépett fa.

 

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Tövestől csavarta ki a fákat az éjszakai vihar

Next post

Katasztrófa sújtotta övezet lehet Majsa és környéke