Különös rendőrségi akcióba kezdett ma délelőtt a Kiskunmajsai Rendőrőrs: a közúti ellenőrzés során virággal kedveskedtek nőnap alkalmából a hölgyvezetőknek, akiknek szeme előtt lepörgött egész eddigi életük, amikor a marcona rendőrök megállították őket, majd néhány perc múlva már boldog mosollyal hajtottak tovább. Nem túlzás, láttuk.

Az egész úgy kezdődött, hogy elszaladtam lefotózni a kultúrház előtti buszmegálló betört üvegablakát,

majd a Coop felé kanyarodva mentem tovább, amikor láttam, hogy a parkoló autók előtt ott áll Birtalan Róbert rendőr százados és Dudás Zsolt rendőr zászlós teljes menetfelszerelésben. Néhány métert tovább gurultam, ekkor láttam meg a Népétől Kálmán és a Cateltől Róbert kollégát, villámgyorsan összeraktam: itt valami készül.

Vészfék, rendőrkanyar, sziréna meg minden más, megálltam, kiszálltam, a médiás fiúk széles vigyorral fogadtak, de persze nem mondtak semmit. Birtalan Róbert viszont elmesélte az akció lényegét: mivel nőnap van, a hölgyvezetőket virággal köszöntik.

S megkezdődött a várakozás. Egy idő után kezdtünk arra gondolni, hogy nő napon a nők nem ülnek a volán mögé, amikor egyszer csak felbukkant egy gépkocsi, s nem is akárki vezette: Fülöpné Kiss Katalin, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője.

Dudás Zsolt leintette, Katalin leállt, és akkor lehetett látni az arcán azt, amiről már beszéltem: néhány másodperc alatt lepörgött előtte az eddigi élete, benne a kínzó kérdéssel, miért pont engem állítanak meg, miért pont most, mit csináltam szerintük?

Ameddig Dudás Zsolt a legszigorúbb rendőrarccal elkérte az okmányokat és elkezdte ellenőrizni, Birtalan Róbert elsétált a virágokért, és amikor visszaérkezett, megkönnyebbült széles mosoly ült ki mindenki arcára: hát ezért volt a leintés, az ellenőrzés! Katalin nevetve fogadta el a virágot, s mivel édesanyja is vele utazott, ő is kapott egy szép csokrot a figyelmes rendőröktől.

A nap folyamán további virágokat is kiosztottak a hölgyvezetőknek a kiskunmajsai rendőrök, ami egy aranyos, kedves kezdeményezés volt, s úgy tűnt, sikert is aratott.

Én aztán mentem tovább, mert Szegedre kellett autóznom, meg egyébként is #utolsovasarnap volt.

De semmi ilyen nőnapi figyelmességet nem tapasztaltam, amit az út előtt Majsán láttam.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Hatalmas vásár lesz jövő vasárnap Halason

volan
Next post

DAKK: Megszűnt a Volán