Eddig évente két alkalommal rendezett a Mayossa táncházat, de most úgy döntöttek, hogy további kettővel, egy tavaszi és egy őszi rendezvénnyel bővítik a kínálatot. – Az új táncházak annyiban különböznek a már megszokottaktól, hogy ezek nem valamiféle rendezvényhez kötődnek, hanem maguk a táncházak a rendezvények – mondta Nokta Gábor, a Mayossa elnöke, aki rendkívül örült az első tavaszi táncház szombati sikerét követően a pozitív visszajelzéseknek.

A szombati rendezvény valóban nagyon népszerű volt a fiatalok (és a fiatalos szüleik) között, hiszen a három korosztályban összesen mintegy 180-200-an mentek el táncolni. – Három korosztályban vártuk az érdeklődőket – mondta Nokta Gábor -, az óvodásokat Sólyáné Csuka Márta és Kiss Zoltán tanította, az iskolás korosztályt Varga Andreas, míg a felnőtteket és a szülőket Farkas Rózsa, illetve Kovács József.

A rendezvény sikeréhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a klasszikus táncház mintát követte, a táncosokat élőben fellépő zenekar kísérte: a budapesti és szegedi zenészekből álló Kalapos Folk Band, valamint a Mayossa együttese, a Zűrös Zenekar.

Nokta Gábor még azt is elmondta: A pozitív visszajelzések alapján megerősítést kapott az elképzelésük, mely szerint érdemes önálló táncházat szervezni, így nagy örömmel készülnek a következő, őszi programra.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Diákcsíny: tanáraik mentális állapotáról készítettek filmet

Next post

Rémület az óvodában: tankkal érkeztek a bolondballagók