Tegnap tette közzé a Belügyminisztérium a térfigyelő kamerarendszerre beadott pályázatok nyerteseinek listáját. Kiskunmajsa nincs közöttük, így egyelőre nincs folytatása a kamerarendszer kiépítésének. Nyertes pályázat esetén mintegy 10 millió forintból épült volna tovább a rendszer, a kamerák döntően az alvégbe kerültek volna.

A Belügyminisztérium tájékoztatója szerint azok a pályázatok élveztek előnyt, amelyek településének közbiztonsági helyzete indokolttá tette a fejlesztést. Valószínűleg  ez az oka az elutasított kiskunmajsai pályázatnak is, hiszen a tegnapi Járási Közbiztonsági Fórumon pont az derült ki: a járásban azokon a településeken javult óriásit a közbiztonság, ahol térfigyelő kamerákat helyeztek ki, így Szankon és Kiskunmajsán.

Az elutasított pályázat így elismerése is egyben a közbiztonság területén tett erőfeszítéseknek, hiszen a mutatók alapján maradt le most Kiskunmajsa a pályázati forrásról, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség a további rendszerbővítésre. Ehhez kapcsolódóan tegnap az is bizonyossá vált G. Kovács Gábor kiskunmajsai őrsparancsnok beszámolója alapján, hogy a kamerarendszer ma már az egyik alap bűncselekmények elleni harcban.

A járásban két település nyert a pályázati kiíráson: Csólyospálos 7,1 millió forintot, míg Jászszentlászló 5,8 milliót. A pályázati kiírásra 2170 önkormányzat jelentkezett 21 milliárd forint feletti támogatási igénnyel.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Elkészült a majsai Happy! Ezt nézd meg!

Next post

Majsai tehetségekkel köszöntötték a pedagógusokat: Paizs Éva rubin diplomás