Még a lányok is paradicsomba borultak ma Jászszentlászlón, hiszen az idei falunap középpontjában a paradicsom állt. A paradicsomból készült ételek főzőversenyén kívül a legnagyobb izgalommal a paradicsomdobáló versenyt várták a falunapon, amelynek kezdetekor szinte teljesen kiürült a fesztiválközpont.

A verseny helyszínén egy kisebb röplabdapálya méretű vizes medencét alakítottak ki, azzal a nem titkolt céllal, hogy a csúszós aljzaton nehezebb legyen a mozgás, ugyanis a kidobós játék szabályai szerint a szemben álló térfél játékosait kellett eltalálni háromszor.

A pályai végére hálót helyeztek, hogy felfogja a lövedékeket

A paradicsomot előzőleg előkészítették, keresztvágással bemetszették, hogy ne üssön nagyot, meg hogy jól szétfröccsenjen. Dobni lehetett a háló alatt és fölött is, egy gyönyörűen kivitelezett felső dobás:

Az első elődöntőt szerencsére sikerült teljes egészében rögzítenünk, íme:

A Jászszentlászlói Falunap és Paradicsomfesztivál ezzel még nem ért véget, este fél kilenctől például a Kiskunmajsán is vendégszerepelt Tabáni István lép fel. Ha valaki még nem volt, de szeretne kimenni a rendezvényre, annak itt vannak a programok.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Halálra ítélték, kegyelmet kapott, szabadult, most újra börtön fenyegeti a kiskunmajsai férfit

Next post

Éjszakai tragédia a jászszentlászlói paradicsomfesztiválon: meghalt egy fiatalasszony