Mármint az ültetésüket és méretüket. Erről a múlt héten megalakult Közlekedési és Közbiztonsági munkacsoport hétfői ülésén volt szó, aminek munkájáról a héten megjelent és már kapható :))) Kunsági Hírlapban is írtunk, de annyi mindennel foglalkoztak így frissiben, hogy ez a sövényes elgondolás már kimaradt.

Ami egyébként nem új, mert ciklusokon keresztül előjött újra és újra az a probléma, hogy egy csomó útkereszteződést nem lehet rendesen belátni a sövények, bokrok, tuják miatt, vagy csak akkor, ha az autó orra már a sáv közepe tájékán van, ami meglehetősen balesetveszélyes. Aztán persze itt le is ragadt a dolog általában.

Most egy kicsit tovább menne az önkormányzat, vagyis egyelőre még csak a munkacsoport. A hétfői közlekedési bejáráson felmérték, hol vannak azok a balesetveszélyes kereszteződések, ahol a növények miatt nem lehet rendesen az autóból kilátni. Következő lépésként javaslatot fognak tenni a szakbizottságnak rendeletalkotásra, melyben megfogalmazásra kerül, hogy a kereszteződésekben milyen paraméterekkel lehet növényeket ültetni – hány méterre a kereszteződéstől milyen magas lehet, ilyenek. Ezt követően tárgyalja a bizottság, s végül dönt róla a testület, amelynek hatályba lépését követően kötelező érvénnyel, szabályozott paraméterek alapján kell majd Majsán biztosítani a kereszteződésekben a beláthatóságot.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Nem a mi zöld Suzukink borult árokba

Next post

Nem ezért vettünk a héten a lottót