Gallina Zsolt régész egy a templomfallal elmetszett sírt mutat Tázlár-Templomhegyen 2014. március 31-én, ahol egy Árpád-kori templom, a körülötte lévő temető és egy késő középkori telep maradványait tárják fel a Bács-Kiskun Megyei Múzeumi Szervezet munkatársai. A templom mérete és a feltárt sírok száma a maga korában jelentős lakott területre utal. Az Árpád-kori település a tatárjárás idején elpusztult, majd a 13. század második felében telepedtek meg itt a kunok. Hozzájuk köthető a templom kibővítése is.

Gallina Zsolt ásatásvezető régész Tázlár-Templomhegyen, ahol egy Árpád-kori templom, a körülötte lévő temető és egy késő középkori telep maradványait tárják fel a Bács-Kiskun Megyei Múzeumi Szervezet munkatársai. A templom mérete és a feltárt sírok száma a maga korában jelentős lakott területre utal. Az Árpád-kori település a tatárjárás idején elpusztult, majd a 13. század második felében telepedtek meg itt a kunok. Hozzájuk köthető a templom kibővítése is.

Ásatás Tázlár-Templomhegyen, ahol egy Árpád-kori templom, a körülötte lévő temető és egy késő középkori telep maradványait tárják fel a Bács-Kiskun Megyei Múzeumi Szervezet munkatársai. A templom mérete és a feltárt sírok száma a maga korában jelentős lakott területre utal. Az Árpád-kori település a tatárjárás idején elpusztult, majd a 13. század második felében telepedtek meg itt a kunok. Hozzájuk köthető a templom kibővítése is.

MTI

MTI Fotók: Ujvári Sándor

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Táncoljuk körbe Kiskunmajsát!

Next post

Már a fénypróbáknál tart a holnapi musical előadás