Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a kiskunmajsai képviselő-testület 2010. novemberében hivatali hatalommal visszaélés és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt.
A feljelentés megtételére azt követően került sor, hogy kiderült: az ipari park előző ciklusban kedvezményesen értékesített két területét a vásárlók jelzáloggal terhelték meg, akik a beruházások elmaradását követően nem egyenlítették ki vételárkedvezményüket.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozása vádemelési javaslattal zárult. A város honlapjára időközben kikerült iratismertetési jegyzőkönyv szerint egy rendbeli nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint egy rendbeli hivatali kötelezettség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt a rendőrség Terbe Zoltán, az előző ciklus polgármestere elleni vádemelési javaslattal adta át az ügyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Dr. Gyugyi Csilla közlése szerint a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse: vádat emel, megszünteti az eljárást, esetleg újabb bizonyítékokat kér be a nyomozó hatóságtól.

A jegyzőkönyv szerint a rendőrség a Btk. 319.§ első, valamint harmadik bekezdésének a) pontja, illetve a 225.§ alapján adta át az ügyet az ügyészségnek.

A Büntető törvénykönyv szerint a 319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el. (3) A büntetés bűntett miatt a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a hűtlen kezelés nagyobb vagyoni hátrányt okoz.

A 225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Terbe Zoltán nyilatkozata itt olvasható.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Cipőgyártásra szövetkeztek hatvan éve

Next post

Terbe Zoltán nyilatkozata