Kiskunmajsát elborítják a pártok, jelöltek plakátjai, sorozatosan érkeznek a Helyi Választási Irodához a vélt jogsértésekről a bejelentések A jegyző már egy hete nyugtatón él, a városban egymást érik a fórumok, az utcákon élénk viták alakulnak ki az induló szervezetek programjairól, ígéreteiről, a jelöltekről a legkisebb apróságot is tudják, így permanens folyik az érvelés, ki lenne méltó a város parlamenti képviseletére.

Valahogy így nézne ki, egy izgalmas, színvonalas kampány utolsó napja, ezzel szemben amit ma délután találtunk a városban, az valami lehangoló volt. Oké, nem voltak illúzióink, s az is nyilvánvaló volt, hogy a holnapi parlamenti választások a legkevésbé sem mozgatták meg eddig az embereket, ezért aztán nem is azt kerestük, amit úgy sem találhatunk, hanem azt, hogy egy nappal a választások előtt mennyire húztak bele a pártok jelenlétük tudatosításába.

Hát… Semennyire. Szeged felől még mindig az az óriásplakát van kint, ami már hetek óta, s nem is nagyon láttunk más plakátot Vona Gáborról: ezzel együtt ő az egyetlen a pártvezérek közül, aki egyáltalán felbukkant ilyen formában a majsai utakon:

Illetve még Gyurcsány Ferenc, de ő már itt van évek óta:

A belvárosban alig néhány helyen vannak kint választási plakátok, leginkább a plakátragasztó helyeken. Pár héttel ezelőtt még Lezsák Sándor plakátjából volt a legtöbb, de ő viszonylag hamar befejezte a kampányolást, s azóta nem kerültek ki újabbak tőle – így zárkózott fel mellé mennyiségben Garai István és Szalágyi Erzsébet, meg néhány helyen Somodi Milán.

A villanyoszlopokat legnagyobb mennyiségben Garai István használta ki,

viszont a legjobb helyet Kollár László választotta:

A választási táblák versenyét egyértelműen Szalágyi Erzsébet nyerte, ha nem is önállóan, de mellette ott van pártjának vezetője. Szili Katalin volt az egyetlen pártvezető, aki ebben a kampányban Majsára látogatott:

Ahogy a legtöbb leszaggatott plakát versenyszámét is:
Nagyjából be is mutattuk nem az érdekesebb, az összes kampányelemet a választások előtt, összesen öt jelölttel találkoztunk az induló 15-tel szemben, plusz a két pártvezető, Vona Gábor és Szili Katalin. És nagyjából ez a hét arc volt, aki “szembe jött” ezen az álmosító, esős szombat délutánon, szinte embert nem lehetett látni, nem hogy az agórán vitatkozó tömegeket.

S befejezésül egy bónusz: Orbán Gyula Kecskeméten indul, de itt is tettek ki tőle plakátot:

Köszönjük!

 

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Álló ováció a musical előadás végén

Next post

300 éves koporsót találtak Gyergyóban