A közmeghallgatáson részt vett a Timacco Hungary Kft. vezetője, Amir Jamal Al Deen, aki arról számolt be, hogy jövő tavasszal leteszik a beruházás alapkövét, majd ezt követően, ha elkészülnek a beruházással, megindulhat a termelés.

A Timacco Hungary Kft-vel még 2010 októberében vásárolt az ipari parkban területet. A 27 ezer négyzetméteren márványfeldolgozó üzemet szeretnének létesíteni, ahol mintegy 60 fő foglalkoztatására vállaltak kötelezettséget. A nettó 1,5 milliárd forintos beruházás megvalósulása érdekében több pályázatot is beadtak, amelyek közül az egyiket már megnyerték: tavaly április 15-én született döntés arról, hogy a kő-, márvány- és gránitelemek megmunkálásához szükséges gépek beszerzéséhez 400 millió forint támogatást kap a cég a Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül. A támogatás intenzitása 27 százalékos, a gépeket a szíriai Abdullah Kashkash Co.-tól szerzi be a társaság.

A júliusban benyújtott Projekt Előrehaladási Jelentés szerint a gépek teljes árának kifizetését és azok üzembe helyezését előre láthatólag 2013.06.01-ig valósítja meg a kedvezményezett.

Addig viszont el kellene készülnie az üzemcsarnoknak. A cég ipartelepítésre is adott be pályázatot, az azonban még nem kapott támogatást. Több önkormányzati forrásunk is úgy tudja, hogy az a pályázat nem nyert, de a cég fellebezéssel élt. Ennek már több mint egy éve forrásaink szerint, akik úgy tudják, azóta várja a beruházó a választ. Valószínűleg nem véletlen fogalmazott így a szíriai üzletember a Majsai Közlöny interjújában: A vitorlásunk megy, de sajnos ez az ország kevés levegőt fúj ahhoz, hogy tovább mehessen a hajó.

A már jó ideje tartó szélcsendes időszakot valószínűleg könnyebben átvészelnék, ha ők is átülnének a gyorsnaszádra, bár Majsa szempontjából teljesen mindegy melyikkel érnek partot: a lényeg, hogy a zátonyokat elkerülve kikötőbe jussanak.

No Comment

Minden vélemény számít!

Previous post

Oktatási hozzájárulás: 182 milliót kell fizetni

Next post

Mayossa gála: a szerelem szívfájdalom